Το παρόν έργο απαιτεί την Σύμπραξη φορέων με ερευνητικό προσωπικό από ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών πεδίων (μηχανολογίας/ περιβαλλοντικής μικροβιολογίας/ ΤΠΕ) για τον σχεδιασμό, υλοποίηση και κατασκευή του τελικού προϊόντος Smart SEATRAC. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εταίροι δεν αναλαμβάνουν την αποκλειστική υλοποίηση μίας ενότητας εργασίας αλλά (όπως αυτό προκύπτει και από το οργανωτικό σχήμα) συμμετέχουν στο σύνολο σχεδόν των ΕΕ.

ΤΟΒΕΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΕΠΕ
Επικεφαλής εταίρος
https://tobea.gr/

Η TOBEA ΕΠΕ θεωρείται ως μία εκ των πιο επιτυχημένων spin-off εταιρειών του Πανεπιστημίου Πατρών και έχει ως κύριο καταστατικό σκοπό την προσφορά καινοτόμων λύσεων που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρίες. Το 2009 στο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Μηχανικής του Πανεπιστημίου Πατρών, ο Ι. Φωτίου. ο Γ. Σωτηριάδης και ο καθηγητής Β. Κωστόπουλος, καταγράφοντας ένα κενό στην αγορά σχετικά με κάποιες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, αποφάσισαν να ερευνήσουν τον τρόπο ώστε ΑμεΑ να έχουν αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα, εφόσον δεν υπήρχε προηγουμένως κάποιο προϊόν που να εξυπηρετεί τον σκοπό αυτό. Το αποτέλεσμα του ερευνητικού προγράμματος ήταν το SEATRAC, μια μη μόνιμη διάταξη που επιτρέπει την αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα σε άτομα με κινητικές δυσκολίες. Μετά την επιτυχή χρήση του από πολλά ΑμεΑ το 2009, ήταν σαφές ότι αυτή η εφεύρεση θα μπορούσε να επιφέρει κοινωνική και εμπορική αναταραχή. Έτσι, ιδρύθηκε η TOBEA ΕΠΕ το 2012, για να συνεχίσει την περαιτέρω ανάπτυξη του SEATRAC και να αναπτύξει νέα προϊόντα, καθώς οι ανάγκες για υπηρεσίες και προϊόντα γύρω από το ευρύτερο ζήτημα της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ατόμων με ειδικές ανάγκες αυξάνονται συνεχώς.

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΕΩΝ «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ»
http://www.cti.gr/el/

To I.T.Y.E. είναι ερευνητικός και τεχνολογικός φορέας με σκοπό την έρευνα και την αποτελεσματική αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.). Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον τομέα της εκπαίδευσης, με την ανάπτυξη και εφαρμογή των συμβατικών & ψηφιακών μέσων στην εκπαίδευση και τη δια βίου μάθηση, την έκδοση έντυπου και ηλεκτρονικού εκπαιδευτικού υλικού, τη διοίκηση και διαχείριση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, καθώς και την υποστήριξη της οργάνωσης και λειτουργίας των ηλεκτρονικών ποδομών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και όλων των εκπαιδευτικών μονάδων. Ιδρύθηκε με την ονομασία Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών το 1985 με έδρα την Πάτρα, ως ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εποπτευόμενο από την ΓΓΕΤ (με το Π.Δ. 9/1985). Από το 1992 εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων και διαθέτει διοικητική, οικονομική και επιστημονική αυτοτέλεια. Με το άρθρο 2 του Ν. 2909/2001, ο οποίος διέπει τη λειτουργία του, μετονομάστηκε σε Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών (Ε.Α.Ι.Τ.Υ.).
Με το νέο Ν. 3966/2011 μετονομάστηκε σε Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.) και είναι ο τεχνολογικός πυλώνας στήριξης των δράσεων ΤΠΕ στην εκπαίδευση και ο φορέας της έκδοσης του έντυπου [σχολικά βιβλία] και ηλεκτρονικού υλικού για την εκπαίδευση.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
http://www.med.upatras.gr

Το Εργαστήριο Υγιεινής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών αποτελεί ένα καινοτόμο Μοριακό εργαστήριο που ειδικεύεται σε 4 τομείς: Ποιότητα Υδάτινου Περιβάλλοντος, Ποιότητα Τροφίμων, Δημόσια Υγεία, Υγιεινή και Ασφάλεια. Υπάγεται στον τομέα των Κλινικών Εργαστηρίου του τμήματος της Ιατρικής. Πρωταρχικός του στόχος είναι η εκπαίδευση των φοιτητών της Ιατρικής σε θέματα Υγιεινής και Επιδημιολογίας. Πέραν τούτων στην πολυετή παρουσία του, έχει παρουσιάσει σημαντικό έργο τόσο στα πλαίσια της ερευνητικής του δραστηριότητας (με εργασίες και δημοσιεύσεις) όσο και στην πρακτική υλοποίηση και εφαρμογή της τεχνογνωσίας που παράγεται. Συνεργάζεται με κρατικούς φορείς, την τοπική αυτοδιοίκηση, επιχειρήσεις του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα καθώς και με ιδιωτικές εταιρείες. Στα πλαίσια αυτών των συνεργασιών, το Εργαστήριο έχει διεξάγει πληθώρα αναλύσεων σε βιολογικά και περιβαλλοντικά δείγματα. Οι υπηρεσίες του χαρακτηρίζονται από τους συνεργαζόμενους φορείς σαν υψηλής ποιότητας. Τα μέλη του Εργαστηρίου είναι στο σύνολό τους απόφοιτοι τριτοβάθμιων ιδρυμάτων με μεταπτυχιακά διπλώματα ειδίκευσης και διδακτορικές διατριβές και μεγάλη εξειδίκευση στο αντικείμενο ενασχόλησής τους. Ιδρύθηκε με το Π.Δ. 789/19-8-80 (Φ.Ε.Κ. 194/26-8-80).

ETPA-EPANEK-ESPA Banner
Skip to content